Home / Geen categorie / Fantastische oogst olijfolie nov. 2015
23 november, 2015

Fantastische oogst olijfolie nov. 2015

Posted in : Geen categorie on by : Marlies de Waal

IMG_5824IMG_5821IMG_5790 kopieIMG_5831IMG_5822 kopie 2

Bijna 400 liter olijfolie is onze opbrengst van de oogst van november 2015, die de slechte oogst van vorig jaar in één keer doet vergeten. De olijven zijn ook nog eens van exceptionele kwaliteit: gaaf en glanzend met een hele lage zuurgraad.  Daar word je als olijvenboerin natuurlijk heel blij van. Maar het meest blij word ik van het klaren van de klus met elkaar.  Dit jaar waren we met een ploegje van 10 en konden de taken (het klaarleggen van de netten),  de olijven uit de bomen slaan, het vervoeren van de olijven naar de frantoio en het schoonmaken van de olijven verdeeld worden.  Binnen 24 uur is  de olie voor ons geperst in de frantoio van buurman Maurizio.  De net geperste olie is bijna groen van kleur en heeft een smaak die  een beetje peperig en grassig is. Op ons terras – want het was korte broeken weer – hebben we de olie geproefd op: brood, tomaat, de pasta, parmaham etc. Het maakte niet uit, want het smaakte allemaal even goddelijk.  De hele ploeg heeft zich alvast opgegeven voor de oogst van 2016.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *