Home / Geen categorie / Eten bij de beste kok van Europa
6 oktober, 2017

Eten bij de beste kok van Europa

Posted in : Geen categorie on by : Marlies de Waal

Eten bij Osteria  Francescana was al jaren een grote wens.  Niet dat ik nou zo verzot ben op sterrenrestaurants ( geef mij maar de  pure Italiaanse keuken)                   , maar van  deze nummer 1 van de wereld van 2016 en van Europa in 2017 had ik hoge verwachtingen. Juist omdat chef Massimo Bottura uitgaat van de traditionele Italiaanse keuken, maar hem wel herintepreteert. Iets wat de traditionele Modenesi eerst helemaal niet zagen zitten. Bijna had hij zijn zaak moeten sluiten.

   

Via het systeem van de wachtlijst was het mogelijk om een plaatsje te veroveren. We hadden er graag een rit naar Modena ( 4,5 uur vanuit Ligurië) voor over

Wat maakt Osteria Francescana bijzonder? Massimo is zowel een artiest als een kok. Met zijn gerechten vertelt hij een verhaal.  We namen het signature menu dat het beroemde ‘Five Ages of Parmigiano Reggiano’ en het ‘Oeps……I dropped the lemon pie’ omvatte. Allemaal schilderijtjes die een verhaal vertellen. Voor mij waren vooral een dessert met ricotta en amarena  kersen bijvoorbeeld. Heerlijk!

Maar het leukste was toch wel de rondleiding  in de keuken die ik de volgende dag kreeg van sous chef Davide. Een kwartier voordat de lunch zou beginnen, hing de helft van de jonge internationale koks rond in het middeleeuwse straatje dat de keukens en de personeelsruimtes verbindt. De andere helft legde al net zo relaxed de laatste hand aan de basis voor de goddelijke gerechten die wij de avond daarvoor hadden gekregen. Muziek van de ‘red hot chili peppers’ uit de bakkeuken.  Hoe relaxed kan het zijn in een keuken!

De ontmoeting met Massimo met signeersessie in de keuken was een geweldige afsluiting van een onvergetelijke ervaring.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *